ALLES OVER DE DAS
NIEUWS
JEUGD
JEUGD

Jij en de das


Je hebt van alles kunnen lezen over de das. Das&Boom vindt dassen super mooie dieren en wil ze helpen. Wil jij ook dassen helpen? Hieronder kun je lezen hoe je dassen kunt helpen.

Nu jij dit verhaal over de das gelezen hebt weet je al best veel van dassen. Meer misschien dan veel volwassen mensen. Die kun je dus mooi vertellen dat dassen vaak een beetje hulp nodig hebben. Volwassen mensen zijn soms zo druk bezig met hele grote plannen, dat ze de das helemaal vergeten. Dan kun jij misschien dassen helpen door de grote mensen te vertellen dat de das net als iedereen graag wil blijven wonen in zijn eigen gebiedje.

Tegenwoordig zijn er in Nederland veel mensen die dassen bij hen in de buurt willen helpen. Die mensen zitten vaak in een clubjes, die je 'dassenwerkgroepen' noemt. In veel provincies is zo'n dassenwerkgroep. Hier kun je ze vinden. Als je oud genoeg bent kun je misschien ook meedoen in zo'n werkgroep.

Je zal niet zo gauw een levende das te zien krijgen. Maar je kunt wel een dode das zien liggen langs de weg. Meestal is die aangereden door een auto. Dat is natuurlijk erg naar. Maar je kunt wel helpen er voor te zorgen dat dat niet vaker gebeurt. Vraag je vader of moeder om Das&Boom precies te vertellen waar die das is aangereden. Dan kan Das&Boom proberen er voor te zorgen dat daar een dassentunnel komt. Dan kunnen andere dassen daar veilig oversteken.

Je weet nu een beetje hoe je een dassenburcht en dassenwissels kunt herkennen. Jij weet ook dat dassen het niet fijn vinden als je daar overheen loopt. Maar andere mensen misschien niet, dus kun je dassen helpen door mensen uit te leggen waarom ze die dassenplekjes met rust moeten laten. Misschien kun je als je groot genoeg bent Das&Boom wel helpen met het verzorgen van zieke en jonge dassen.


realisatie:
ORGANISATIE | ADVIES | HULP | JEUGD