ALLES OVER DE DAS
NIEUWS
JEUGD
JEUGD

Dassen zijn beschermd


Net als veel andere in het wild levende dieren in Nederland zijn dassen 'beschermd'. Dat betekent dus niet dat dassen zich zelf moeten beschermen, zoals je hier ziet. Wij mensen beschermen de das. Dassen zijn dus 'wettelijk beschermd'. Dat betekent dat er een wet is gemaakt, waarin staat dat je een dassenburcht niet mag verstoren en dat je dassen niet mag lastig vallen. Mensen die dat toch doen krijgen een flinke boete. Die wet heet: Wet natuurbescherming.

Stel je voor dat je een hotel wilt bouwen op een mooie plek midden in het bos. Maar in de buurt van die plek wonen dassen. Die mag je dus niet lastig vallen met je plannen. Dan moet je die plannen eerst laten bekijken door iemand die verstand heeft van dassen. Soms moet je plan een beetje veranderen, zodat de dassen geen last van krijgen van je hotel of maar een heel klein beetje. Maar wanneer je in je plannen te weinig rekening houdt met de dassen, dan worden die plannen afgekeurd. Dan moet je op zoek naar een andere plek voor je hotel.

Het is belangrijk dat dassen beschermd zijn. Zoals je kunt lezen dreigen er veel gevaren voor dassen in ons land. Zonder die bescherming zouden dassen in ons land niet kunnen overleven.realisatie:
ORGANISATIE | ADVIES | HULP | JEUGD